Fire nye artister klare for Chrisfestivalen

Pil & Bue, Claudia Scott, Mr.T&B og Senjahopen er alle klare for å innta scenen på Foldal under Chrisfestivalen 2022!

Les mer om alle sammen her:

PIL & BUE returnerte i 2021 etter tre års pause med det kritikerroste albumet «The World Is A Rabbit Hole» den 3.september, en tungrockperle av et album, der referansene trekkes til band som Muse, Queens of the Stone Age, Metallica og Wolfmother.

Sonisk legger det kritikerroste albumet seg i et lydlandskap preget av duvende rytmiske mønstre og postrock, men også
med innslag av sårbarhet, desperasjon og dynamisk monumentalitet. Her blir de fantastiske soniske detaljene Pil & Bue konturer sitt lydlandskap med i seg selv et eget instrument som sømløst legger seg inn i narrativet som bygges opp av fuzz-gitar riff, grunge rock melodier, prog-vendinger og indie vokal.

I et år preget av lockdown og arrangementsbegrensninger, gjorde Pil & Bue i 2021 over 20 konserter fra Kristiansand i sør til Berlevåg i nord. 2022 vil også bli et år som preges av ny musikk fra den produktive duoen. Februar var de igjen i Cederberg studios og spilte inn sitt fjerde album, med forventet release i november 2022.

Kjent som et hardtslående, hardtarbeidende og energisk live-band, er Pil & Bue klare for å løfte alt enda noen hakk.
Pil & Bue ble startet i 2013, og er en hard rock duo. Flere av bandets singler har blitt brukt flittig i Tommy Wirkolas filmunivers, hvor blant annet låta «Fire» fikk æren av å lydsette
rulleteksten på Hollywood blockbusteren «What Happened To Monday». Bandet har turnert flittig over hele landet, og har også vært et par runder ute i Europa.

Og nå er det endelig vår tur! Dette blir en forrykende god konsert!!! Get ready to rock!!!

Anmeldelser «The World Is A Rabbit Hole»:
6/6 Scream Magazine (NO) | 5/5 Metal´art (FR) | 5/6 – Norway Rock Magazine
5/6 – Altaposten | 7/10 – Metalhammer UK | 11/15 – Betreutesproggen.de

Foto: Frank Rune Isaksen

CLAUDIA SCOTT

I år er det 30 år siden låtskriver, multi-instrumentalist og Norsk countrys førstedame Claudia Scott platedebuterte som soloartist. Rett før pandemien satte det meste av turneer på hold, slapp hun sitt åttende solo album «Restless Souls».
Albumet er skrevet i beste gitardrevet Americana stil, melodiøst og med reflekterte tekster man kan kjenne seg igjen i. Scott viderefører country-rocken hun har blitt kjent for fra sine foregående album. Claudia Scott spiller selv diverse gitarer, mandolin, munnspill og vokal, og bergtar publikum med sitt varme vesen og formidlingsevne.
Claudia Scott er en av landets mest produktive låtskrivere. I tillegg til å skrive låter til eget bruk, har hun også bidratt på låtskriversiden til flere artister. Claudia kommer fra sterke røtter innen genren Country. Hun har utviklet en egen stil innenfor sjangeren og lener seg nok mer mot Countryrock, eller Americana som noen vil kalle det. Som musiker og låtskriver får Claudia vist sine mange talentfulle sider. Hun er en uredd artist som har våget å gå sine egne veier i søken etter en egen musikalsk identitet.

Hun har en rekke kritikerroste album bak seg, med nå 2 Spellemann-priser, og en rekke nominasjoner. Hun har også mottatt tre prestisjetunge låtskriverpriser i USA, og har sluppet musikkvideo av singelen «A picture of my Dad and I» fra hennes album «Let The Ribbons Fly», og «Restless Souls» fra albumet med samme navn.
Det er på veien Claudia Scott trives best, og hun mestrer å bergta publikum enten hun er helt alene med gitaren, som duo eller med fullt band. Til Chrisfestivalen kommer hun selvfølgelig med fullt band!
Vi synes det er stor stas og kunne ønske selveste Claudia Scott velkommen til Kjøllefjord og Chrisfestivalens 20-års jubileum!!!

MR.T&B
Torstein Fagerli kommer tilbake til Chrisfestivalen i år. Han har vært i Kjøllefjord flere ganger tidligere, bl.a. med bandet Loose Ends, og også med sitt Leonard Cohen prosjekt.
Nå kommer han med sitt band Mr.T&B, og vi lover drivende god musikk fra denne gjengen! Her blir det blues, soul og rock med blåserekke og skikkelig trøkk fra dyktige musikere med årelang erfaring!

Mr.T&B består av:
Torstein Fagerli – vokal/gitar, Tom Ola Rudi – Gitar, Erlend Gimse – trommer, Arnfinn Vangsvik – bass, Ken Roger Sund – keyboard/vokal, Christina Zahl – barytonsax/vokal, Audun Aarhus – trombone.

Bare å glede seg!!!!

Bildet er fra en kirkekonsert ifm Chrisfestivalen i 2012.

SENJAHOPEN e en hælvettes gjeng!
I 2020 slapp Senjahopen sitt etterlengtede femtealbum, og for et album! Ikke siden den monumentale «Tåra, Pess og Blod» har de prestert en langspiller så mettet med kremlåter. Skiva med det kledelige navnet «Ingen Kjære Mor» er gjennomsyra av duften av øl, sommer og festival, med «En Hælvettes Gjeng» som en slags «pièce de résistance» midt i kalaset. Vi hadde ikke blitt overrasket om denne ble nominert til Nordnorges nasjonalsang om Reiseradioen eller Nitimen skulle finne på å dra igang en sådan konkurranse. Men det finnes også et par vakre og ettertenksomme perler, og da er det umulig å ikke trekke fram nydelige «Drømmefanger», som kanskje er deres aller beste låt noensinne.

Det er jo ei underlig tid for oss alle, men aldri så galt at det ikke er godt for noe: Senjahopen har jo, på samme måte som resten av kulturnorge, vært frarøvet muligheten til å bedrive sang og musikk lenge nå, så rapporten fra de konsertene som har vært sier at spillegleden tenderer mot kviger om våren, og at både gamle og nye låter medfører hjertelig allsang på tross av at publikum har måttet sitte i kohorter og handle i baren på app.
Men nå er det frislipp, og vi spår at det blir trangt både foran scenen og i baren på Foldal!!
Det er med yderst ærbødighet og stor innlevelse vi ønsker Senjahopen velkommen til Chrisfestivalen og Kjøllefjord!!!

Tenk at de endelig får oppleve oss!

Har en mistanke om at det blir rush på billettene også..

Sikre deg din billett HER!