Om Chrisfestivalen

 SONY DSC

i 2018 blir Chrisfestivalen arrangert for 17 året på rad. Det som skulle være en engangs happening ble til en årlig begivenhet i bygda vår.

Chrisfestivalen er en liten musikkfestival i Kjøllefjord, kommunesenteret for Lebesby kommune, som arrangeres i slutten av juni hvert år. Festivalen er oppkalt etter, og er en hyllest til bluesartisten Kristen (Kris) Lyngedal som var fra Kjøllefjord. Lyngedal var kjent for ett rått og genuint bluesuttrykk med stor innlevelsesevne. I tillegg til omfattende nasjonal turnévirksomhet opptrådte han også i Sverige og i USA. Han døde av kreft bare 52 år gammel.

Den første utgaven av Chrisfestivalen ble arrangert i 2002. Det var den daværende kulturkonsulenten Per Christensen som tok initiativet til å starte festivalen. Lebesby kommune har eid festivalen helt siden starten.

Festivalens hovedlokaler for konsertene er Foldalbruket. På det gamle tørrfeskloftet sitter du på hvitmalte feskekasser og benker av tre, med tønner til bord.
Eller du kan stå ved solide bjelker og nyte musikken, eller hive deg utpå dansegolvet av tre. Når du i tillegg kjenner at historien ennå henger i veggene skapes en atmosfære som er helt unik og er verdt og få med seg. Enten man kommer som gjest eller jobber som frivillig, samles man for å ta del i opplevelsene festivalen byr på. Chrisfestivalen er kjent for å ha god stemning med et engasjert og flott publikum. Festivalen har blitt et samlingspunkt for folk, som kommer tilbake år etter år. Og når plassen viser seg fra sin aller beste side med fint vær, knallgod musikk og ei tørrfeskspærra, skapes det fort minner for livet.

Bærebjelken i arrangementet er det frivillige arbeidet som legges ned, både før, under og etter festivalen hvert eneste år.
Det er mye og hard dugnadjobbing av mange. I tillegg til styret og arbeidsgruppa, har Festivalen folk som stiller opp og blant annet drifter festivalkontoret og stiller som billettselgere, bandansvarlige, sjåfører og mye mer.

Så vi vil rette en stor takk til alle som i løpet av de 16 årene har stilt opp for festivalen. Uten frivilligheten og innsatsen alle har lagt ned hadde ikke Chrisfestivalen vært en realitet.
Tusen takk!!

KONTAKT
post@chrisfestivalen.no

Facebook:
https://www.facebook.com/chrisfestivalen/

Festivalsjef:
Birger Wallenius, mobil: 91 64 06 56, email: festivalsjef@chrisfestivalen.no

Styreleder: Kristin Johnsen, mobil: 45 40 18 66, email: k.johnsen@live.no

Styret
Leder: Kristin Johnsen
Styremedlem: Jan Holm Hansen
Styremedlem: Ingebjørg Liland
Styremedlem: Jan Børre Pettersen
Styremedlem: Michael Bech Elvestad
Varamedlem: Steffen Esp

 

Share