Om Chrisfestivalen

 SONY DSC

I 2020 ble Chrisfestivalen arrangert for 19. året på rad. Det som skulle være en «engangs-happening» ble til en årlig begivenhet i bygda vår. Siden den gang har vi vært gjennom 2 år med pandemi og avlysning. Men i 2022 er Chrisfestivalen tilbake og denne gangen feirer vi at festivalen arrangeres for 20. gang!

Chrisfestivalen er en liten musikkfestival i Kjøllefjord, kommunesenteret for Lebesby kommune, som arrangeres i slutten av juni hvert år. Festivalen er oppkalt etter, og er en hyllest til bluesartisten Kristen (Chris) Lyngedal som var fra Kjøllefjord. Lyngedal var kjent for ett rått og genuint bluesuttrykk med stor innlevelsesevne. I tillegg til omfattende nasjonal turnévirksomhet opptrådte han også i Sverige og i USA. Han døde av kreft bare 43 år gammel.

Den første utgaven av Chrisfestivalen ble arrangert i 2002. Det var daværende kulturkonsulent Per Christensen som tok initiativ til å starte festivalen. Lebesby kommune har eid festivalen fra begynnelsen.

Festivalens hovedlokaler for konsertene er Foldalbruket. På det gamle tørrfeskloftet kan du sitte på hvitmalte feskekasser og benker av tre, med tønner til bord.
Du kan også stå ved solide bjelker og nyte musikken, eller hive deg utpå dansegolvet av tre. Når du i tillegg kjenner at historien ennå henger i veggene skapes en atmosfære som er helt unik og er verdt og få med seg. Enten man kommer som gjest eller jobber som frivillig, samles man for å ta del i opplevelsene festivalen byr på. Chrisfestivalen er kjent for å ha god stemning med et engasjert og flott publikum. Festivalen har blitt et samlingspunkt for folk, som kommer tilbake år etter år. Og når plassen viser seg fra sin aller beste side med fint vær, knallgod musikk og ei tørrfeskspærra, skapes det fort minner for livet.

Bærebjelken i arrangementet er det frivillige arbeidet som legges ned, både før, under og etter festivalen hvert eneste år.
Det er mye og hard dugnadjobbing av mange. I tillegg til styret og arbeidsgruppa, har Festivalen folk som stiller opp og blant annet drifter festivalkontoret og stiller som billettselgere, bandansvarlige, sjåfører og mye mer.

Så vi vil rette en stor takk til alle som i løpet av disse 20 årene har stilt opp for festivalen. Uten frivilligheten og innsatsen alle har lagt ned hadde ikke Chrisfestivalen vært en realitet.
Tusen takk!

KONTAKT:

post@chrisfestivalen.no

Facebook:
https://www.facebook.com/chrisfestivalen/

Festivalsjef:
Jan Børre Pettersen, mobil: 478 71 181, E-post: festivalsjef@chrisfestivalen.no

Styret

Leder: Kristin Johnsen
Styremedlemmer:
Lise Theodora Rasmussen
Hanne Karin Arnrup-Øien
Christoffer Robin Jensen
Jan Børre Pettersen (festivalsjef)
Vara: Michael Bech


Share